Zonder training geen Alp

Trainen voor Alpe d’HuZes is essentieel. Het beklimmen van de Alpe d’Huez is een flinke inspanning. Training is nodig om één of meerdere beklimmingen op een gezonde manier te kunnen volbrengen.

Alpe d’Huez, de iconische beklimming met zijn 21 haarspeldbochten. Beroemd door de Tour de France, berucht om zijn stijgingspercentages en slopend voor iedereen die hem beklimt.

Toch is de donderdag in de eerst week van juni de Alpe d’Huez meer dan alleen een klim. Het is de plek waar deelnemers van Alpe d’HuZes letterlijk en figuurlijk boven zichzelf uit stijgen, waar ze fietsen voor zichzelf of hun dierbaren. Je bent op deze dag een bevoorrecht mens; sterk genoeg om het te kunnen.

Zonder angst laat je je meevoeren door de bochten en de flow van alles en iedereen, een dag die je nooit meer gaat vergeten.

Maar daarvoor zoeken we vooral in de weekenden de Limburgse heuvels op. Zeker niet te vergelijken met de Alpe d’Huez maar we hebben in Nederland niets vergelijkbaars.

Langzaam maar zeker ga je het goede gevoel krijgen wat nodig is om die donderdag te doen slagen, dat alle trainingsarbeid niet voor niets is geweest.

Zo wordt een zware training ook nog een rit waarvan je zeker ook geniet van de geweldig mooie omgeving.

Laat een reactie achter