Op Uitnodiging naar AVL

Het Antoni van Leeuwenhoek is opgericht in 1913 als Nederlands Kanker Instituut en combineert al meer dan 100 jaar de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Ze gaan voor de beste zorg voor elke patiënt. Want kanker, dat kan iedereen overkomen.

In het Nederlands Kanker Instituut werken bijna 700 onderzoekers aan de opheldering van het probleem kanker. Samen met de artsen vinden ze steeds meer nieuwe aanknopingspunten voor behandeling.

In 1949 overleefde slechts 25% van de kankerpatiënten de eerste vijf jaar. Nu is dat gemiddeld 66%.

KWF investeert in leven. Kerndoelen zijn, voorkomen waar het kan, beter behandelbaar, betere kwaliteit van leven en goede zorgen in de laatste levensfase.

De totale opbrengsten van Alpe d’HuZes vanaf 2006 overstijgen de 200 miljoen euro dankzij honderden grote en kleine acties van de duizenden deelnemers.

Op 8 maart mochten wij als Team PeDahlia Valkenswaard op uitnodiging van het KWF een bezoek brengen aan het AVL en kozen hierbij voor een rondleiding op de afdeling Microscopie.

Om goede medicijnen te kunnen ontwikkelen voor de behandeling van kanker is het heel belangrijk dat we goed begrijpen hoe kankercellen zich gedragen. Hoe kun je dit beter doen dan rechtstreeks naar levende kankercellen te kijken? Tijdens de rondleiding bezochten we één van de laboratoria waar de fundamentele aspecten van kanker celdeling worden onderzocht met behulp van hightech microscopen.

In dit lab testen ze hoe verschillende stoffen/medicijnen de celdeling verstoren en welke stoffen eventueel geschikt zijn om verder te ontwikkelen voor gebruik in de kliniek.

Ook hadden we de mogelijkheid om naar de verschillende cellen te kijken onder een microscoop.

Kortom een middag die weer eens duidelijk maakte dat veel geld en onderzoek nodig blijven om deze vreselijke ziekte te kunnen verslaan.

Laat een reactie achter